Paspatur – Fethiye’nin Kalbi

Hakkında

Paspatur – Fethiye'nin Kalbi

Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı, Fethiye gezinizde mutlaka gitmeniz gereken yerlerden birisi. Ahşap cumbalı otantik evleri ve rengarenk çiçekleri ile günümüzde aslına uygun olarak restore edilmiş ve korunmuştur.

Fethiye Marinanın hemen yanında yer alması nedeniyle ulaşımı çok kolay ve gelmişken yürüme mesafesinde bulunan Likya Anıt Mezarı, Kral Amintas Kaya Mezarları, Fethiye Kalesi, Telmessos Antik Tiyatrosu ve Fethiye Müzesi gibi tarihi mekanları da görebilirsiniz.

Paspatur Çarşısında Neler Var?
Çarşıda genellikle halı, kilim, lokum, deri ve kuyumcular, lokantalar gibi çok renkli dükkanlara, kafelere ev sahipliği yapıyor. Yorulduğunuzda soluklanmak için çok güzel barlarda mevcut ve 4 mevsim hareketliliği görebilirsiniz, burası sezonluk değil yılın her mevsimi ayrı güzel, yalnızca turistlerden değil yüzyıllardır Fethiye’nin yerlileri tarafından da canlı tutulmuş bir yer. Bu sebeple de şehrin “Kalbinin attığı yer” yada “Şehirde hayat var” sözleriyle özdeşleşmiştir.

Paspatur Çarşısına Ne Zaman Gitmeliyim?
İşletmelerin bir çoğu öğle saatlerinde açılıyor. Bu sebeple sabah saatlerinde gitmeniz pek anlam ifade etmiyor. Çarşı gündüz saatlerinde sakin sakin turistik gezinizi yapabileceğiniz bir yer iken gece saatlerinde tekrar gelirseniz burası benim geldiğim yer miydi? diye tereddüte düşmenize sebep olabilir. Gece 10’dan sonra eğlencenin doruklarına ulaşabilirsiniz. Gündüzünü de gecesini de mutlaka görün.

Paspatur Suyundan İçmiş Kime Denir?
Ördekli havuzun olduğu suya Paspatur Suyu deniyor. Sağlık açısından içilmesi uygun olmayan Su için söylenen; “Bu sudan içenler ya Fethiye’de kalırlarmış ya da dönüp dolaşıp mutlaka yine Fethiye’ye gelirlermiş” sözü ne kadar gerçektir binmez ama Fethiye’ye yerleşip gitmeyen kişilere Paspatur suyu içmiş demelerinin sebebi bu inanıştır.

Fethiye’nin ayakta kalan en eski yapılarından olan yaklaşık 230 yıllık Eski Camii ve 130 yıl önce inşa edilen ve o günden beri hizmet veren Osmanlı Hamamı da görülmeye değer yerlerdendir.

1900’lü yılların başında Rumların mübadelede nedeniyle şehirden ayrılmalarının ardından evler boşaltılmış. Bazı yapılar bölge çiftçisinin ürettiği mahsullerin deposu haline getirilmiş ve marangoz, demirci ve tamirci gibi küçük esnaflara ev sahipliği yapmış.

Her türlü turistik eşyanın hediyeliğin satıldığı Çarşı, özellikle akşam saatlerinde barları restoranları ve kafeleriyle cıvıl cıvıl olan rengarenk bir çarşı konumunda.

Kategorisi

  • Bölgeler

  • Çarşı & Pazar

  • Fotoğraf Çekilmelik Yerler

Bölge

  • Türkiye, Muğla, Fethiye

Yorumlar

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Bir yoruma cevap gönder

Şimdi Açık
  • Pazartesi Açık
  • Salı Açık
  • Çarşamba Açık
  • Perşembe Açık
  • Cuma Açık
  • Cumartesi Açık
  • Pazar Açık

Tüm zaman aralıkları yerel saattedir.

Send listing report

Bu yeri zaten bildirdin.

This is private and won't be shared with the owner.

Rezervasyonlar

 

 / 

Giriş Yap

Mesaj Gönder

Favorilerim

Application Form

İşletmeyi Talep Et